kanelbulle
Nu har jag hittat receptet och tacka denna kvinna, Aski för det! Jag försöker sprida hennes grymma skillz vidare...
Kanelbullar deluxe
Vetedeg:
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
850 g vetemjöl special
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
3 tsk stött kardemumma
100 g kesella
50 g smör/margarin
Fyllning (kan dubblas utan problem-okej möjligtvis hjärt och kärlsjukdomar!!)
200 g mandelmassa
100 g smör/margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
kanel
Slutligen
1-2 ägg
pärlsocker
Gör nu så här:
Ta fram smör/margarin, så att det blir mjukt.
Värm upp 5 dl till 37 grader i en kastrull.
Smula ner 50 gram jäst i en skål och häll över lite av mjölken. Rör tills det löser sig, och häll därefter på resten av mjölken.
Blanda i 1 dl ljus sirap, 3 tsk kardemumma och 0,5 tsk salt.
Mät upp 850 gram vetemjöl special i en bunke. Blanda ner lite i taget tills det är några dl kvar i skålen.
Tillsätt 100 gram kesella och 50 gram mjukt smör/margarin till degen. Blanda -i maskin om du hartills degen blir någorlunda mixad. Tillsätt nu resten av mjölet (så mycket som krävs- men ta inte för mycket) Jäs i 45-60 minuter.
Blanda 100 gram smör/margarin med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker i en skål.
Placera ut 40 bullformar på två plåtar.
Ta upp degen och dela den i två delar. Kavla ut ena delen på bänken till en 40x30 cm rektangel, eller så tunt du vill.
Bred ut halva smör/margarinblandninegn över degen, riv över 100 g mandelmassa över med RIKLIGT med kanel. Rulla ihop den.
Skär i lagom stora delar och placera ut bullarna i formarna och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Gör samma sak med den andra deghalvan.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsockret och sätt på ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 7-9 minuter, ta ut och svalna på galler!
Voila, now you can just eat as many as you like, maybe until you feel that you never wanna eat nuetella on white bread again!
Kanelbullar deluxe
Vetedeg:
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
850 g vetemjöl special
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
3 tsk stött kardemumma
100 g kesella
50 g smör/margarin
Fyllning (kan dubblas utan problem-okej möjligtvis hjärt och kärlsjukdomar!!)
200 g mandelmassa
100 g smör/margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
kanel
Slutligen
1-2 ägg
pärlsocker
Gör nu så här:
Ta fram smör/margarin, så att det blir mjukt.
Värm upp 5 dl till 37 grader i en kastrull.
Smula ner 50 gram jäst i en skål och häll över lite av mjölken. Rör tills det löser sig, och häll därefter på resten av mjölken.
Blanda i 1 dl ljus sirap, 3 tsk kardemumma och 0,5 tsk salt.
Mät upp 850 gram vetemjöl special i en bunke. Blanda ner lite i taget tills det är några dl kvar i skålen.
Tillsätt 100 gram kesella och 50 gram mjukt smör/margarin till degen. Blanda -i maskin om du hartills degen blir någorlunda mixad. Tillsätt nu resten av mjölet (så mycket som krävs- men ta inte för mycket) Jäs i 45-60 minuter.
Blanda 100 gram smör/margarin med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker i en skål.
Placera ut 40 bullformar på två plåtar.
Ta upp degen och dela den i två delar. Kavla ut ena delen på bänken till en 40x30 cm rektangel, eller så tunt du vill.
Bred ut halva smör/margarinblandninegn över degen, riv över 100 g mandelmassa över med RIKLIGT med kanel. Rulla ihop den.
Skär i lagom stora delar och placera ut bullarna i formarna och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Gör samma sak med den andra deghalvan.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsockret och sätt på ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 7-9 minuter, ta ut och svalna på galler!
Voila, now you can just eat as many as you like, maybe until you feel that you never wanna eat nuetella on white bread again!
1 Comments:
And in addition, you train my swedish... wahooo !!!!
It was nice meeting u too. For what is on our mind, I just think it is better to let it go, and intead of thinking too much, just feel and enjoy...
See u the soonest...
Skicka en kommentar
<< Home