fredag, september 01, 2006

kanelbulle

Nu har jag hittat receptet och tacka denna kvinna, Aski för det! Jag försöker sprida hennes grymma skillz vidare...

Kanelbullar deluxe

Vetedeg:
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
850 g vetemjöl special
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
3 tsk stött kardemumma
100 g kesella
50 g smör/margarin

Fyllning (kan dubblas utan problem-okej möjligtvis hjärt och kärlsjukdomar!!)
200 g mandelmassa
100 g smör/margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
kanel

Slutligen
1-2 ägg
pärlsocker

Gör nu så här:
Ta fram smör/margarin, så att det blir mjukt.
Värm upp 5 dl till 37 grader i en kastrull.
Smula ner 50 gram jäst i en skål och häll över lite av mjölken. Rör tills det löser sig, och häll därefter på resten av mjölken.
Blanda i 1 dl ljus sirap, 3 tsk kardemumma och 0,5 tsk salt.
Mät upp 850 gram vetemjöl special i en bunke. Blanda ner lite i taget tills det är några dl kvar i skålen.
Tillsätt 100 gram kesella och 50 gram mjukt smör/margarin till degen. Blanda -i maskin om du hartills degen blir någorlunda mixad. Tillsätt nu resten av mjölet (så mycket som krävs- men ta inte för mycket) Jäs i 45-60 minuter.

Blanda 100 gram smör/margarin med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker i en skål.
Placera ut 40 bullformar på två plåtar.
Ta upp degen och dela den i två delar. Kavla ut ena delen på bänken till en 40x30 cm rektangel, eller så tunt du vill.
Bred ut halva smör/margarinblandninegn över degen, riv över 100 g mandelmassa över med RIKLIGT med kanel. Rulla ihop den.
Skär i lagom stora delar och placera ut bullarna i formarna och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Gör samma sak med den andra deghalvan.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsockret och sätt på ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 7-9 minuter, ta ut och svalna på galler!

Voila, now you can just eat as many as you like, maybe until you feel that you never wanna eat nuetella on white bread again!

1 Comments:

Blogger lolo/ said...

And in addition, you train my swedish... wahooo !!!!
It was nice meeting u too. For what is on our mind, I just think it is better to let it go, and intead of thinking too much, just feel and enjoy...
See u the soonest...

1:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home