onsdag, juni 13, 2007

välgräddat är godast

Idag har det bakats bröd, de där trekorniga som jag så länge tänkt tillreda. Men varför tar det så lång tid att baka dem? Blanda, jäsa, baka, jäsa igen, grädda. Så mycket köksbyråkrati att hantera. Jag hinner komma massa andra grejer att göra under tiden och brödbakandet kommer allt längre ned på prioriteringslistan. Därför råkade de vara inne lite för länge trots att jag tog ut dem 10 minuter tidigare än planerat. Då är det gott att tänka att det är bra med lite tuggmotstånd. Överdelen blev jag jättenöjd med och utför man bara lite enkel brödkirurgi så får man bort ett lätt lager akrylamid.

Igår hade jag en helt underbar dag tillsammans med Maja. Vi var på saltholmen och filosofierade och promenerade heeeeela vägen därifrån genom kungsten, majorna, slottskogen ja hela köret till min paradvåning på valand. Okej kanske var det till busshållplatsen.. Äsch detaljer detaljer.

Så avslutar vi med lite skryt: Jag har ätit jordgubbar varje dag hittils denna veckan. Jag minns inte riktigt ifall jag gjorde det i måndags visserligen men jag tror det. Igår och idag är jag dock bombsäker på.